GALIMAS VISŲ MŪSŲ ESAMŲ PROJEKTŲ MODIFIKAVIMAS IR INDIVIDUALŪS PROJEKTAI PAGAL JŪSŲ POREIKIUS NEMOKAMAI!
Viskas apie statybas ir jų produktus

Mažo namo interjero patarimai

Namelis

Jau praėjo tie laikai, kai kaimynai konkuruodavo namų aukščiu ir dydžiu. Visi įsitikino, kad toks sprendimas nepraktiškas – vaikai su tėvais gyventi nenori, pastarieji lieka vieni didelėse ir sunkiai prižiūrimose erdvėse. Jaunoji karta neturi tiek laiko ūkio darbams ir apsiriboja minimaliomis gyvenamosiomis patalpomis. Be to ir būsto kainos išaugusios.

Mažas namas – ekonomiškas pasirinkimas, tačiau čia susiduriama su kitu iššūkiu. Kaip viską sutalpinti, kad būtų gražu ir komfortiška?

Spalvos ir jų teikiamas pojūtis

Tai pirma užduotis, kuriai reikėtų skirti savo dėmesį. Šviesios ir šiltos spalvos sukuria jaukumą, bet mažina erdvės pojūtį. Jeigu jums jos norisi daugiau, rinkitės šviesius ir šaltus atspalvius. Vienas populiariausių pasirinkimų – balta spalva. Ji suteikia erdvumo ir modernumo įspūdį. Jos fone išryškės kiti atspalvių ir faktūrų akcentai – paveikslai, nuotraukos, užuolaidos, spintelės ir t. t.

Grindų projektavimas

Norėdami išlaikyti erdvės pojūtį, dėliokite parketo ar laminato lenteles išilgai ilgiausios sienos. Dar geriau būtų, jei pavyktų viena kryptimi visuose kambariuose išdėlioti. 

Nepabijokite ir didesnių kilimų, kurie suteiks grindims šiltumo bei jaukumo. Vėlgi atsižvelkite į raštą ir spalvas, jos turėtų prisidėti prie erdviškumo pojūčio. 

Namelių praktiškumas ir funkcionalumas

Pasirinktame spalvos fone, maksimaliai išnaudodami sienų ir net laiptų erdves, komponuokite lentynas, spinteles, spintas, veidrodžius, televizorius ir kitus interjero elementus. Bet neperlenkite „lazdos“. Jei neliks tuščių sienų plotų, jausitės tarsi užgriozdinti daiktais. Palikite nors minimaliai vietos tuščiai erdvei ar / ir paveikslui, arba kitam dekorui. 

Spintelės turėtų būti suprojektuotos taip, kad jose tilptų kuo daugiau daiktų. Jei yra laiptai, po jais taip pat galima įrengti lentynas. Nepalikite vietos ten, kur nebūtina. Pavyzdžiui, spinta, nesiekianti lubų tik renka dulkes. Jei įsigudrinate ant jos prikrauti daiktų, atrodo neestetiškai. 

Jeigu kaip akcentą pastatysite prie sienos staliuką, neapkraukite jo statulėlėmis ir kitais mielais, bet dulkes renkančiais daikčiukais. Tebūnie viena vazelė ar / ir kitas pasirinktas dekoras. Taip išlaikysite erdviškumą, lengvumą. 

Kuo mažiau daiktų

Maži namai padės taupyti, nes tiesiog fiziškai juose negalėsite prikrauti daug daiktų. Jei pastebite, kad kažkas vis kliūna po rankomis ir krenta iš lentynų, pats laikas inventorizacijai ir nereikalingų daiktų, rūbų likvidavimui. 

Kartais gražiose mažų namų interjero nuotraukose matosi daug įvairių dekoratyvių daiktų ant stalų ir lentynų. Tačiau realybėje kitaip. Tą įsivaizduojamą grožį užgoš diskomfortas, nes jie jums tiesiog maišys.  

Saikingumas ir estetika tebūnie jūsų geriausi patarėjai.

PIRKINIŲ KREPŠYS 0

Mes naudojame slapukus, kad suteiktume jums geriausią patirtį internete. Sutikdami sutinkate su slapukų naudojimu pagal mūsų slapukų politiką.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privatumo nustatymai

Kai lankotės bet kurioje svetainėje, ji gali saugoti arba nuskaityti informaciją jūsų naršyklėje, dažniausiai slapukų pavidalu. Čia valdykite savo asmenines slapukų paslaugas.


Analizė
Analizė
  • ga
  • gd

Google Analytics GA4
Google Analytics GA4
  • _ga
  • _gfid

Atsisakyti visų paslaugų
Sutaupyti
Priimkite visas Paslaugas

Ar norėtumėte, kad perskambintume Jums ir patartume dėl produkto?

Palikite savo telefono numerį ir mes su jumis susisieksime paprastai tą pačią arba kitą darbo dieną.

Papasakokite apie prekę, kurios ieškote

Pateikite ieškomo produkto detales (paskirtis, plotas, matmenys, dizainas ir kt.). Susisieksime su Jumis kuo greičiau (dažniausiai tą pačią arba kitą darbo dieną).