GALIMAS VISŲ MŪSŲ ESAMŲ PROJEKTŲ MODIFIKAVIMAS IR INDIVIDUALŪS PROJEKTAI PAGAL JŪSŲ POREIKIUS NEMOKAMAI!
Viskas apie statybas ir jų produktus

Kaip galima sužinoti namo energetinę klasę?

Kaip galima sužinoti namo energetinę klasę?

Dabar vis daugiau kalbama apie energetinį ne tik technikos, bet ir statinių efektyvumą. Naujausi statybos standartai yra griežti. Dabar statomi gyvenami objektai turi būti A++ klasės ir atitikti pasyvių namų sąvoką – būti kuo mažiau priklausomi nuo taršių, iškastinių kuro šaltinių bei taupiai naudoti energiją. Tačiau, jeigu jūsų namas nėra naujos statybos arba jūs tiesiog nežinote šios informacijos – kaip galima išsiaiškinti objekto energetinę klasę?

Paklauskite statytojo ar brokerio

Jeigu ruošiatės pirkti nuosavą namą, kotedžą arba butą, galite klausimą apie energetinę klasę užduoti savo statytojui arba brokeriui.

Jie turės energinio naudingumo sertifikatą arba, jeigu užtenka, tiesiog žodžiu atsakys į tokį klausimą. Tačiau turėkite omenyje, kad tokią informaciją turėsite tik su naujos ar apynaujės statybos objektais bei renovuotais objektais. Jeigu namas – senas ir tyrimas bei vertinimas nedarytas, informaciją gauti bus sunkiau.

Regia ir RC NT duomenų bazė

Patogiausias būdas patikrinti informaciją – naudotis Regia žemėlapiu arba RC NT duomenų baze.

Pavyzdžiui, Regia žemėlapyje tiesiog pažymėkite, kad norite matyti informaciją apie pastatų energetinio naudingumo sertifikatus ir galite prisiartinti bet kurią lokaciją visoje Lietuvoje bei matyti, koks sertifikatas suteiktas objektui. Turėkite omenyje, kad patys naujausi statiniai arba ką tik sertifikuoti objektai dar nėra sukelti. Nors duomenų bazė atnaujinama reguliariai, gali tekti palaukti, kol čia bus duomenys apie jus dominantį objektą.

Norint nustatyti energetinio efektyvumo klasę – reikalingas tyrimas

Šiuo metu egzistuoja devynios energinio efektyvumo klasės: A++, A+, A, B, C, D, E, F ir G. Reitinge A++ yra aukščiausia klasė. Ja pažymėti objektai yra patys taupiausi bei sandariausi, o G – žemiausia, tad tokie objektai nėra labai sandarūs ar modernūs. Jie suvartoja daugiau energijos.

Net, jei objektas dabar yra žemos energetinės klasės, ją galima pakelti atlikus renovacijos, remonto darbus. Tiesa, norint nustatyti klasę, jei tai nepadaryta ar vėliau ją pagerinti, reikalingi sertifikuotų specialistų vertinimai bei tyrimai.

Energinio naudingumo sertifikatą su atitinkama energinio naudingumo klase galima gauti tik tada, kai į objektą atvyksta specialistas bei įvertina daugybę aspektų bei dalykų. Tai: langai ir jų sandarumas, šildymo sprendimas bei jo techninė charakteristika, karšto vandens ruošimo įranga, vamzdžių montavimas, grindų, sienų apšiltinimo storis bei daug kitų. Tyrimas kainuoja, tačiau beveik visuomet jį pasidaryti verta, kadangi aukštos energinio efektyvumo klasės objektai turi didesnę vertę rinkoje, jiems galima tikėtis geresnių finansavimo sąlygų perkant su kreditu.

Nepamirškite, kad tyrimą daryti gali tik sertifikuota, atestuota įmonė. Jų yra daug, tačiau reikėtų kliautis geriausiais profesionalais.

PIRKINIŲ KREPŠYS 0

Mes naudojame slapukus, kad suteiktume jums geriausią patirtį internete. Sutikdami sutinkate su slapukų naudojimu pagal mūsų slapukų politiką.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privatumo nustatymai

Kai lankotės bet kurioje svetainėje, ji gali saugoti arba nuskaityti informaciją jūsų naršyklėje, dažniausiai slapukų pavidalu. Čia valdykite savo asmenines slapukų paslaugas.


Analizė
Analizė
  • ga
  • gd

Google Analytics GA4
Google Analytics GA4
  • _ga
  • _gfid

Atsisakyti visų paslaugų
Sutaupyti
Priimkite visas Paslaugas

Ar norėtumėte, kad perskambintume Jums ir patartume dėl produkto?

Palikite savo telefono numerį ir mes su jumis susisieksime paprastai tą pačią arba kitą darbo dieną.

Papasakokite apie prekę, kurios ieškote

Pateikite ieškomo produkto detales (paskirtis, plotas, matmenys, dizainas ir kt.). Susisieksime su Jumis kuo greičiau (dažniausiai tą pačią arba kitą darbo dieną).